Uluslararası Göç Derneği (UGDER) koordinesinde yürütülen ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi ve Harran Üniversitesi'nin paydaşı olduğu Erasmus KA154 Politika Reformuna Destek kapsamında düzenlenen "Gençliğin Gözüyle Uluslararası Öğrenci Olmak" projesinin ikinci etkinliği olan "Ankara Uluslararası Öğrenci Olmak Çalıştayı" Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Erasmus Ofisi organizasyonu ve ev sahipliğiyle 12-14 Ekim 2023 tarihleri arasında ASBÜ Fuat Sezgin Salonu'nda gerçekleştirildi.

Avrupa Birliği Gençlik Stratejisi doğrultusunda gençlerin sorunlarını yine aktif bireyler olarak kendilerinin dile getirmesi ve gençlerin aktif katılımlarını destekleyen bu projede çoğunluğu üniversitemizden olan 15 uluslararası öğrenci ile 15 yerel öğrenci bir araya gelerek; çeşitli etkinliklerle hem yerli hem de uluslararası öğrencilerin gözüyle uluslararası öğrencilerin sorunlarını değerlendirdiler. Etkinlikte bu sorunlar; dinleme, anlama, listeleme, tartışma, çözüm önerileri sunma gibi klasik yöntemlerin dışında drama, empati geliştirme, kültürel görecelilik farkındalığı yaratma gibi yöntemlerde kullanılan çeşitli sanatsal tekniklerle anlaşılmaya çalışılmış ve gençlerin müzakere ve demokratik katılımlarıyla sorunlara çözüm önerileri sunulmuştur.

İlki Harran Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen çalıştayın üçüncüsü Kastamonu ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olup, projenin zirve toplantısı da geniş bir katılımla yine Üniversitemizde gerçekleştirilecektir.