ERASMUS+ PROGRAMI 2018 PROJE DÖNEMİ
EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ İLANI (Son başvuru tarihi uzatılmıştır.)
ERASMUS+ PROGRAMI kapsamında Üniversitemizin personeli için Erasmus+ Eğitim Alma Hareketliliği başvuruları alınacaktır. Erasmus + Eğitim Alma Hareketliliğinden faydalanmak isteyen üniversite personelimizin aşağıda yer alan ilana uygun şekilde yapılacak başvuruları değerlendirmeye alınacak ve Komisyon tarafından seçilecek olan personele eğitim alacağı günler için hibe ödemesi yapılacaktır. Detaylı bilgi için lütfen ekte de sunulan aşağıdaki metni okuyunuz.
İLAN TARİHİ: |
06.11.2019 |
SON BAŞVURU TARİHİ: |
27.11.2019 |
İLK SONUÇLARIN İLAN EDİLMESİ |
31.12.2019 |
İTİRAZ İÇİN SON GÜN |
07.01.2019 |
KESİN SONUÇLARIN İLAN EDİLMESİ |
06.02.2019 |
DAVET MEKTUPLARININ İLETİLEBİLECEĞİ SON TARİH: |
31.01.2020 |
TOPLAM KONTENJAN: 4 Asıl 4 Yedek 8 Kişi (Hibeli). Hibesiz hareketlilikte kontenjan uygulanmamaktadır.
Kimler Başvurabilir?
Üniversitemizde tam veya yarı zamanlı olarak istihdam edilmiş ve fiilen görev yapmakta olan personel başvurabilir. Üniversitemizde istihdam edilmiş olan personel için kadro şartı aranmaz, Üniversitemiz ile sözleşmesi olan personel faaliyetlerden faydalanabilir. Kadrosu farklı bir kurumda olup da sözleşmeli olarak başka bir yükseköğretim kurumunda çalışmakta olan personel, hareketliğe, kadrosunun bulunduğu değil fiilen çalıştığı kurumda başvurmalıdır. Hizmet alımı yolu ile yükseköğretim kurumunda istihdam edilen personel ile yükseköğretim kurumu arasında sözleşme olmadığından, bu kişiler personel hareketliliğinden faydalanamaz.
Başvuru Üniversitemizdeki tüm personeline açıktır.
Başvuru ve Evrakı:
- Başvuru evrakı Uluslararası Ofise 29.11.2019 tarihine kadar teslim edilmelidir.
- Başvuru Formu (tıklayınız)
- Misafir olunacak üniversiteden gelen davet mektubu. (31.01.2020’e kadar teslim edilebilir.)
- Dil belgesi (eğitim alınacak dilde) zorunlu değildir fakat önceliklendirilir.
- Kısa özgeçmiş
Yurt dışında eğitim/derece almış akademisyenlerin veya üniversitemizde İngilizce eğitim verilen bölümlerde ders veren öğretim elemanlarının dil düzeyi ilave belge sunmadıkları takdirde 100 üzerinden 80 olarak kabul edilir. (Eğitim aldıkları dil ile halen ders verdikleri dilin aynı olması halinde)
Yurtdışında eğitim/derece almamış akademik personelin yabancı dil seviyesi sunabilecekleri geçerliliği üniversitemizce kabul edilen ulusal veya uluslararası yabancı dil belgesi üzerinden ölçülecektir. (YDS, e-YDS, YÖKDİL, veya TOEFL gibi)
Seçim sonuçları açıklandıktan sonra seçilen adaylar 31 Mayıs 2020’ye kadar hareketliliklerini tamamlamış ve dönmüş olmalıdır. Hareketlilik tarihleri belirlenirken bu hususa dikkat edilmiş olması gerekir.
Değerlendirme:
- Davet mektubu eğitimin süresini açık tarihleri ve içeriğiyle yansıtmalıdır.
- Başvurular merkezi seçim komisyonunca, aşağıda belirtilen kriterlere göre değerlendirilecek ve seçim sonuçları Erasmus web sayfasında ilan edilecektir.
- İdari birimlerde görev yapan öğretim görevlileri değerlendirmeye “idari personel” olarak alınacak, ders vermek üzere üniversiteye alınmış öğretim görevlileri ise akademik personel olarak kabul edilecektir.
- Program Ülkelerinden birinin vatandaşı olup da Türkiye’de ikamet eden bir personelin hareketlilik faaliyeti ile vatandaşı olduğu ülkeye gitmesi mümkün olmakla birlikte, öncelik vatandaş olunmayan ülkelere yapılan başvurulara verilecektir.
- Asil ve yedek listeler Uluslararası Ofisin Erasmus sayfasından yapılacaktır.
Seçimler, Erasmus+ Yükseköğretim Kurumları İçin Uygulama El Kitabında belirtilen ve Üniversitemiz Uluslararası Değişim Komisyonunca kararlaştırılan önceliklere göre Uluslararası Değişim Komisyonunca gerçekleştirilecektir.
DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ:
- Başvuruda kullanılacak davet mektubu eğitimin süresini açık tarihleri ve içeriğiyle yansıtmalıdır.
- İlk kez katılım seçimde önceliklendirilir (zorunlu).
- Yabancı dil bilgisi önceliklendirilir (zorunlu).
- Eğitim Alma faaliyetinde idari personel önceliklendirilir (zorunlu).
- Daha önce hareketliliğe katılmayan birimler önceliklendirilir.
- Engelli personel önceliklendirilir (zorunlu).
- Gazi personel ile şehit ve gazi eş ve çocuğu personel önceliklendirilir (zorunlu)[1].
- Değerlendirme süreci Üniversitemizin Uluslararası Değişim Komisyonunca yapılacaktır.
- Değerlendirme daha önce personel hareketliliğine dâhil olmayan bölüm ya da birimlere ve daha önce personel hareketliğinde yer almayan veya az sayıda yer alan ülke ve yükseköğretim kurumu ile hareketlilik faaliyeti gerçekleştirmeyi planlayan başvurulara, öncelik verilecektir.
- Önceliklendirme doğrudan hak kazanımı şeklinde değil değerlendirme esnasında 10 artı puan olarak uygulanmaktadır.
Programa başvuran personel, kendi birimleri tarafından ön değerlendirmeye tabi tutulabilir. Bu ön değerlendirme sonucunda belirlenen adaylar her asil için mutlaka bir yedek aday da belirtilerek resmi yazıyla Erasmus+ Kurum Koordinatörlüğü’ne gönderilir. Personel hareketliliğinden faydalanmak isteyen personelin seçiminde kullanılacak olan temel belge başvuru sırasında ilgili personele sunulmuş olan davet mektubudur. Seçim işlemi, başvuruda bulunan personel arasından, Üniversite Senatosunda belirlenen ve tüm personele eşit derecede uygulanabilecek nitelikte değerlendirme kriterleri kullanılarak gerçekleştirilir.
Davet mektubunda hareketlilik gerçekleştirilecek günler ve eğitimin içeriği açıkça yazılı olmalıdır. Mümkün olan en çok sayıda akademik personelin programdan faydalanmasını sağlamak amacıyla Erasmus+ Kurum Koordinatörlüğümüzün aldığı karar uyarınca, seçilen bütün personele en fazla (5 iş günü +2 gün yol) 7 günlük hibe verilir.
Önemli Not: Hibeli olarak desteklenmesi planlanan eğitim günü sayısı 5 gün olarak tasarlanmakta olup, Komisyon Üniversitemize tahsis edilmiş hibe miktarı ve başvuru durumunu göz önüne alarak eğitim alma hareketliliği için hibe verilebilecek gün sayısını kısıtlayabilir. Bu durumda daha fazla süren eğitim programlarının diğer günleri için hibesiz kullanım mümkün olabilecektir. Başvuruların beklenenden daha düşük olması halindeyse hibeli desteklenen gün sayısı arttırılabilir.
Herhangi bir faaliyet içermeyen ya da gerçekleştirilen faaliyetin türüne uygun faaliyet yapıldığı belgelenemeyen günler için hibe ödemesi yapılmaz. Hibeli desteklenen gün sayısını aşan eğitim programlarının gün sayısını aşan günleri hibesiz olarak desteklenecektir.
Personel eğitim alma hareketliliğinde, katılım sertifikasında yararlanıcının mücbir sebep dışında 2 günden az süre ile faaliyet gerçekleştirdiği ve/veya vermesi gerekenden daha az saat eğitim aldığının görüldüğü durumlarda, faaliyet geçersiz kabul edilir ve yararlanıcıya herhangi bir hibe ödemesi yapılmaz. Mücbir sebebin belgelendirilebilmesi şartıyla, asgari sürenin tamamlanamadığı faaliyetler kabul edilir; kalınan süre karşılığı hibe verilir ve seyahat masrafları mesafe hesaplayıcıya bağlı kalınarak ödenir. Eğitim alma ile seyahatin aynı gün gerçekleşmesi halinde o gün için tek bir günlük hibe ödemesi yapılır. Eğitim alma ile seyahat ayrı gün olarak kabul edilmez.
Seyahat Hibe Miktarları Personel hareketliliği faaliyetinden faydalanan personeline ödenecek seyahat gideri miktarı Avrupa Komisyonu’nun “Mesafe Hesaplayıcısı” kullanılarak hesaplanmaktadır. Mesafe hesaplayıcısına aşağıdaki bağlantıdan ulaşılabilmektedir: http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/resources/distance-calculator_en
Başvuruların kontenjandan fazla olması halinde her bölüm veya programdan ilana çıkılan dönem için en fazla 1 akademik/idari personel hibelerden istifade edebilir.
Hareketlilikten makul bir nedenle vazgeçmek durumunda kalan başvurucuların daha sonraki başvurularda herhangi bir hak kaybı yaşamamaları için bir dilekçeyle Uluslararası Ofise başvurmaları gerekmektedir. Bu durumda yedek listede sırada bulunan ilk kişi hak kazanmış olacaktır.
Personel hareketliliği faaliyetinin dönüş seyahat günü dâhil en son 31 Mayıs 2020 tarihine kadar bitmiş olması gerekir. Sonraki güne sarkan faaliyetler için ödeme yapılamaz.
Başvuruların beklenenden ve hibe miktarından fazla olması halinde, Üniversitemizin Uluslararası Değişim Komisyonunca bizzat ya da belirlenen bir Komisyon tarafından daha önceden belirlenip ilan edilen seçim kriterlerini dikkate alarak ve gerektiğinde mülakat yaparak hareketlilikten faydalanacak adayları belirleyebilir.
Üniversitemiz personeli istediği takdirde hibe almaksızın da faaliyete katılabilir. Faaliyetten hibesiz faydalanılabilmesi için de başvuru yapılması ve başvurunun diğer başvurularla beraber değerlendirmeye tabi tutulması gerekmektedir. Hibesiz personelin farkı, personelin bütçe hesaplamalarına dâhil edilmemesi ve kendisine ödeme yapılmamasıdır. Hibe alınmaması personelin seçim sürecine dâhil olmamasına gerekçe değildir. Engelli Personel İçin İlave Hibe Erasmus+ programına katılan engelli yararlanıcılara aldıkları standart hibelerine ek olarak özel ihtiyaçlarına yardımcı olmak üzere ilave hibe verilebilmektedir.
Önemli Not: yukarıdaki belgeler, birimlere teslim edildikten sonra Koordinatörlüğümüze ilgili birimlerce gönderilmelidir. Aşağıda yer alan belgeler, adayların hareketliliğe katılacakları kesinleştikten sonra hazırlanmalıdır.
Eğitim Alma Hareketliliğine seçilen adaylarca hareketliliğe başlamadan önce hazırlanması ve Uluslararası Ofise teslim edilmesi gereken belgeler:
- Bağlı bulunulan akademik veya idari birimden alınacak onay/izin yazısı. Bu yazıda personelin Erasmus Programı kapsamında eğitim alma hareketliğini gerçekleştireceği, gideceği üniversite ve bölüm/birim adı, ziyaret tarihleri belirtilmelidir.
- Eğitim Alma Hareketliliği Sözleşmesi (Uluslararası Ofisten temin edilebilir.)
- TC Halk bankası vadesiz Euro hesabı IBAN NO
Dönüşte Uluslararası Ofise sunulması gereken belgeler:
- Gidilen kurumdan alınmış olan Katılım Sertifikası (Hareketliliğinizin başlangıç ve bitiş tarihlerini içeren imzalı mühürlü bir belge).
- Seyahate ait belgeler (Uçuş kartları ya da pasaport fotokopisi)
Daha detaylı bilgi için Uluslararası Ofisle iletişime geçebilirsiniz.
Uluslararası Ofis Telefonu: 596 48 91 ve 596 48 91
[1] Muharip gaziler ve bunların eş ve çocukları ile harp şehitlerinin eş ve çocuklarının yanı sıra 12/4/1991 tarih ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu’nun 21. Maddesine göre “kamu görevlilerinden yurtiçinde ve yurtdışında görevlerini ifa ederlerken veya sıfatları kalkmış olsa bile bu görevlerini yapmalarından dolayı terör eylemlerine muhatap olarak yaralanan, engelli hâle gelen, ölen veya öldürülenler”in eş ve çocukları ile 23 Temmuz 2016 tarih ve 667 sayılı KHK’nin 7. Maddesi uyarınca, 15/07/2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe teşebbüsü ve terör eylemi ile bu eylemin devamı niteliğindeki eylemler sebebiyle hayatını kaybedenlerin eş ve çocukları veya malul olan siviller ile bu kişilerin eş ve çocukları Erasmus personel hareketliliğine başvurmaları halinde önceliklendirilir.