Üniversitemizin Erasmus değişim programlarına yapılacak başvurularda kullanılmak üzere İngilizce ve Arapça dillerinde sınavlar yapılacaktır.

İngilizce Dil Sınavı 3 Aralık 2021 tarihinde, Arapça Dil Sınavı ise 10 Aralık 2021 tarihinde  Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından  yapılacaktır. Bu sınava 2021 ve 2022 yılları  içerisinde Erasmus Değişim Hareketliliğine başvurmak isteyen tüm öğrencilerin girmesi zorunludur. Daha sonra yapılacak olan başvurularda da kullanılacak olması nedeniyle yaz döneminde staj yapmayı düşünen öğrencilerin de sınava girmesi gerekmektedir. Sınavlar ücretsizdir.

Bu sınav/lara sağlık sorunları veya benzer ciddi nedenlerle giremeyen öğrencilerin bu durumlarını belgelemeleri ve bu belgeleri sınav tarihlerinden önce Uluslararası Ofise iletmeleri gerekmektedir. Erasmus değişim programlarına 2021 ve 2022 yıllarında başvurmak isteyen ve bu nedenle dil sınavına girmesi zorunlu olan öğrencilerin tam isimleriyle birlikte, bölümlerini, öğrenci numaralarını ve e-mail bilgilerini, hangi dilden sınava gireceklerini gönderecekleri mailin konu kısmına ‘İngilizce-2021 Aralık Erasmus Dil Sınavı’ veya ‘Arapça-2021 Aralık Erasmus Dil Sınavı’ yazarak erasmus@asbu.edu.tr adresine 1 Aralık 2021 tarihine kadar iletmeleri gerekmektedir. Sınavlar her iki dilde sınava girmek isteyen öğrenciler için ayrı tarihlerde yapılmakta olup, her iki sınava da girmek isteyen öğrencilerin İngilizce ve Arapça için ayrı ayrı mailler atmaları gerekmektedir. Erasmus başvuru ve işlemlerinde mail adresi olarak sadece okulun sağladığı mail adreslerini kullanmanız gerekmektedir.

Sınavlara hareketliliğe katılmak isteyen akademik ve idari personelimizin de başvurması mümkün olup, bu durumda başvuracak personelin gerekli kişisel kimlik bilgilerini aynı şekilde iletmeleri yeterli olacaktır.

Sınav yeri Yabancı Diller Yüksekokulu, sınav saati ise sabah 09.00 olarak planlanmakta olup değişiklik olması halinde bu sayfada ayrıca ilan edilecektir.

İlgilenenlere duyurulur.